Labradors

Pagina

De Labrador is van oorsprong afkomstig uit de Canadese streken Labrador en Newfoundland en ze kwamen voornamelijk voor in de havenplaatsen. Ze werden door de vissers gebruikt tijdens het slepen van de netten en het apporteren van overboord gevallen voorwerpen, maar ook voor vis en wild. Het waren uitstekende zwemmers, verzot op water en stoorden zich geheel niet aan het slechte weer. Rond 1800 kwamen de eerste Labradors in Engeland aan. Ze vielen op door hun zwemkunsten en goede apporteerkwaliteiten. In Engeland waren ze vooral bij de edellieden erg geliefd en werden vooral gebruikt voor jachtdoeleinden. Om het ras in stand te houden gingen ze er ook mee fokken.
In 1903 werd de Labrador door de Engelse Kennel Club erkend.

De Labrador is een intelligente, levendige hond en heeft een sterke wil zijn baas te behagen. Hij heeft een aanhankelijk en vriendelijk karakter, is leergierig en makkelijke te trainen en bezit een zeer goed reukvermogen. Het is een trouwe en veelzijdige hond die goed overweg kan met kinderen. Naar andere honden toe gedraagt hij zich sociaal en is daarom in groepsverband een fijne hond.

De rasvereniging voor Labradors is de sinds 1964 opgerichte Nederlandse Labrador Vereniging. Meer informatie hierover is te vinden op www.nlv.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s