Staffords

Pagina

Hier kunt u alle informatie vinden over onze Engelse Stafford Bull Terriërs!

De Stafford Bull Terriër
De Stafford Bull Terriër is een oud engels ras dat ontstaan is door kruisingen tussen de oude Engelse Bulldog en verschillende terriërs. Zo kreeg men standvastigheid van de Bulldog en de snelheid en intelligentie van de Terriër. De SBT werd toen nog Bull en Terriër genoemd, later werd dit Bull Terriër. De naam Staffordshire is begin 20e eeuw toegevoegd. Genoemd naar de plaats van herkomst, de mijnstreek Staffordshire.
Op 25 mei 1935 werd de SBT erkent en geregistreerd bij de Kennel Club.

De Stafford is een vrolijke, energieke en speelse hond. Hij is vastberaden en intelligent en is zeer aanhankelijk. Hij is menslievend en erg op kinderen gesteld. Het is van oudsher een echte familiehond en is het liefst de hele dag bij het gezin. De volwassen stafford is haast onvermoeibaar. Hij is dol op spelletjes, rennen naast de fiets, ballen gooien, enz.
Bij voldoende beweging gedraagt hij zich binnenshuis rustig. De hond heeft behoefte aan een goede en consequente opvoeding. Tegenover andere honden kan hij zich dominant opstellen.

De Staffordshire Bull Terrier Club is de enige door de Raad van Beheer erkende rasvereniging voor de Staffordshire Bull Terrier in Nederland. Meer informatie hierover is te lezen op www.sbtcn.nl.

Rasstandaard Stafford

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s